NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Reports about issues that you encounter in Suffusion
Forum rules
1. No offensive language and no mocking
2. Please do a thorough search before you post something. Trust us, there is a high probability that the question you are asking has been asked previously.
3. No soliciting. You cannot post here soliciting bids for people offer you quotes, or even offer money to people for some work. You will be moderated if you do so. If you are looking for help, please post your request on http://jobs.wordpress.net or http://codepoet.com
4. Please be reasonable. You are getting software and support. For free. Complicated requests from a general purpose theme are not welcome and some volunteers might lose patience with you.
5. Please do your due diligence. If you posted a query and we answered with a link, take the trouble to go through the link contents.
6. Please post with complete information. Requests for help MUST be accompanied with your URL, particularly if you are asking something like "Why am I seeing a blank space?"

NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby veruska » 03 Nov 2009, 18:54

I manage two blogs = different themes. I uploaded a single picture to both sites. In the first one (Thesis theme) , the picture floats on click, exactly the way I want it, without leaving the post. When I click the image again, it disappears and the post page shows in the same position it was. On the other site (using Suffusion theme) , the picture loads on a new window instead. In this case, the picture was uploaded to a page, not to a post, but I guess it doesn't matter, does it? Is this something that has to do with the theme? I checked both Gallery Options and I'm sure I did the same setup. What am I doing wrong?
veruska
 
Posts: 73
Joined: 03 Nov 2009, 18:43

Re: NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby sayontan » 03 Nov 2009, 18:59

Hi,
I haven't used NextGEN. Can you send me the links to both the blogs so that I can investigate further?
FYI - I don't have any setting in the theme that makes things open in a new window, so maybe the plugin and the theme are using some variables that conflict.

Thanks,
Sayontan.
Sayontan Sinha | http://mynethome.net/blog | http://www.aquoid.com/news
I don't do freelance work (for Suffusion or otherwise), so please don't contact me for quotes or offers.
sayontan
Site Admin
 
Posts: 10168
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas

Re: NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby veruska » 03 Nov 2009, 19:11

Thank you for your prompt reply! Boy, that was fast!!!

The link to the post that displays the picture the way I want is:
http://veraschafer.com/?p=99

The link to the other blog is under Maintenance Mode but I created a temp Admin username/passw
for you, which is: sayontan/aquoid.

http://markstultz.com/?page_id=70
veruska
 
Posts: 73
Joined: 03 Nov 2009, 18:43

Re: NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby sayontan » 03 Nov 2009, 19:13

The second site is not letting me in. Can you point me to the admin page directly?
Sayontan Sinha | http://mynethome.net/blog | http://www.aquoid.com/news
I don't do freelance work (for Suffusion or otherwise), so please don't contact me for quotes or offers.
sayontan
Site Admin
 
Posts: 10168
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas


Re: NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby sayontan » 03 Nov 2009, 20:24

What are the other Gallery plugins you have in there? I installed NextGEN on my sandbox and I see a class called "shutterset_singlepic1" for my image, but in your case I see a class called "highslide" and an "onclick" event (NextGEN works perfectly on my sandbox). I believe there is another plugin that you have which is conflicting with NextGEN.
Sayontan Sinha | http://mynethome.net/blog | http://www.aquoid.com/news
I don't do freelance work (for Suffusion or otherwise), so please don't contact me for quotes or offers.
sayontan
Site Admin
 
Posts: 10168
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas

Re: NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby veruska » 03 Nov 2009, 20:34

Maybe you are right. Let me take a look at it.
veruska
 
Posts: 73
Joined: 03 Nov 2009, 18:43

Re: NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby veruska » 03 Nov 2009, 20:56

Besides the NextGEN itself, I had 3 other NextGEN plugins that I deactivated:
NextGen Galleryview, NextGen Public Uploader and NextGen Smooth Gallery

However, my pictures are still loading on a separate page ...
veruska
 
Posts: 73
Joined: 03 Nov 2009, 18:43

Re: NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby sayontan » 03 Nov 2009, 21:14

As I suspected, the problem was with Highslide and your configurations. Under your Gallery -> Options go to Effects. You will see different options for "JavaScript Thumbnail effect". What was selected was "Highslide". I changed it to "Shutter" and now it works fine.
Sayontan Sinha | http://mynethome.net/blog | http://www.aquoid.com/news
I don't do freelance work (for Suffusion or otherwise), so please don't contact me for quotes or offers.
sayontan
Site Admin
 
Posts: 10168
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas

Re: NextGen Single Picture floats on a theme but not on another

Postby veruska » 04 Nov 2009, 07:38

Thank you so much for your time. I really appreciate the support you gave me, even though it was not related to your theme. Have a wonderful day!
veruska
 
Posts: 73
Joined: 03 Nov 2009, 18:43


Return to Bug Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest