serious configuration problem

General questions pertaining to how certain issues can be resolved. This forum is closed with effect from February 2019. Please post future requests on https://github.com/sayontan/suffusion.
Forum rules
This forum is closed with effect from February 2019. Please post future requests on https://github.com/sayontan/suffusion.

1. No offensive language and no mocking
2. Please do a thorough search before you post something. Trust us, there is a high probability that the question you are asking has been asked previously.
3. No soliciting. You cannot post here soliciting bids for people offer you quotes, or even offer money to people for some work. You will be moderated if you do so. If you are looking for help, please post your request on http://jobs.wordpress.net or http://codepoet.com
4. Please be reasonable. You are getting software and support. For free. Complicated requests from a general purpose theme are not welcome and some volunteers might lose patience with you.
5. Please do your due diligence. If you posted a query and we answered with a link, take the trouble to go through the link contents.
6. Please post with complete information. Requests for help MUST be accompanied with your URL, particularly if you are asking something like "Why am I seeing a blank space?"
zendarin
Posts: 7
Joined: 27 Jan 2010, 05:04

serious configuration problem

Post by zendarin » 27 Jan 2010, 05:11

Hi.

I am pretty new to this so please don't get too techical. I am pretty savvy so I do learn quickly.

I selected 2 sidebars in suffusion options, 1 on the left and 1 on the right.

The categories pages that are created on the fly when someone clicks on a category don't display correctly. They show up with the left sidebar on top, then the main content stretched across the whole display area, and then the right hand sidebar appears below that.

The url is www.prayfederalway.com - just click on the events category for an example of this error.

Also I tried to create a custom template for a page and had the same problem. If I use the "no sidebar" template everything displays correctly. When I copied that template and inserted a line to call a calendar function it displayed as above.

As a test I copied the "no sidebar" template and just gave it a new name but did not alter ANY code and it still displayed as above. The only thing that did not was using the original no sidebar template.

Please help - I am spending all day on this issue for 2 days now.

Thank you,

Jack

sayontan
Site Admin
Posts: 10210
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas
Contact:

Re: serious configuration problem

Post by sayontan » 27 Jan 2010, 05:35

I couldn't understand a word of what you are saying. Moreover your site is not working.

User avatar
Connie
Posts: 1169
Joined: 10 Nov 2009, 04:53
Contact:

Re: serious configuration problem

Post by Connie » 27 Jan 2010, 06:57

I also could not connect to your site, so please give us a working URL

So, without any concrete information, I just guess:
whenever a sidebar is not aligned right or left to the content this is because of some elements which have a bigger width than the content.

Are there any forms etc. with fix width, images etc.? These points are normally the reason for events like you described.

Another reason could be that you added some float to a custom element in a sidebar ... but this is also only a guess

zendarin
Posts: 7
Joined: 27 Jan 2010, 05:04

Re: serious configuration problem

Post by zendarin » 27 Jan 2010, 13:16

Sorry - the URL should be http://www.prayfederalwayonline.com and the problem is very simple - if you click on any category it does not display properly.

The normal page is 1000 pixels with the main content being 600 px and the 2 sidebars being 200 px each.

If you click on a category it displays the left sidebar first.

Then it shows the main content and the main content displays as a full 1000 px.

Then below the main content the right hand sidebar shows up (aligned on the right).

The posts for that category display just fine on the main page so it is NOT a problem with the width settings - the posts only display at 1000 px on the pages that are created on the fly when you click on the category for the posts.

If you click on the category for either of the posts on the main page you will see what I am talking about.

No templates or style sheets have been altered in any way.

PROBLEM #2: If I try to make a copy of the "no sidebar" template (nosidebar.php) and rename it and use the renamed php file as the template for a page it shows up the same way as I described above even if I make no changes to the code.

Thank you.
Last edited by zendarin on 27 Jan 2010, 13:22, edited 1 time in total.

sayontan
Site Admin
Posts: 10210
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas
Contact:

Re: serious configuration problem

Post by sayontan » 27 Jan 2010, 13:20

Ah, okay. The fix is really simple: http://www.aquoid.com/news/2009/10/issu ... suffusion/.

sayontan
Site Admin
Posts: 10210
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas
Contact:

Re: serious configuration problem

Post by sayontan » 27 Jan 2010, 13:28

No, I take that back. It doesn't have anything to do with NextGEN (though you should still disable web-slices).
Now, getting back to your problem, can you please paste out the contents of the category.php file that you have?

zendarin
Posts: 7
Joined: 27 Jan 2010, 05:04

Re: serious configuration problem

Post by zendarin » 27 Jan 2010, 13:43

Sure - and thank you again for taking the time to look at this:

<?php
/**
* Used when you are looking at all posts in a category.
*
* @package Suffusion
* @subpackage Templates
*/

get_header();
//print_r(get_allowed_mime_types());
//print_r(wp_check_filetype('0c996c47f3864ea202c1e57931973325.png'));
?>

<div id="single-col">
<?php suffusion_before_begin_content(); ?>
<div id="content">
<?php suffusion_after_begin_content(); ?>
<?php if (have_posts()) : ?>

<?php while (have_posts()) : the_post(); ?>

<div class="post fix" id="post-<?php the_ID(); ?>">
<?php suffusion_after_begin_post(); ?>

<div class="entry fix">
<?php suffusion_content(); ?>
</div><!--entry -->
<?php suffusion_before_end_post(); ?>
</div><!--post -->

<?php endwhile; ?>
<?php suffusion_before_end_content(); ?>

<?php else : ?>
<div class="post fix">
<h2><?php _e("Not Found", "suf_theme"); ?></h2>
<hr/>
<p><?php _e("Sorry, but you are looking for something that isn't here", "suf_theme"); ?></p>
</div><!--post -->

<?php endif; ?>
</div><!-- content -->
</div><!-- main col -->
<?php get_footer(); ?>

sayontan
Site Admin
Posts: 10210
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas
Contact:

Re: serious configuration problem

Post by sayontan » 27 Jan 2010, 13:44

Also, I couldn't really figure out what your point was in making a copy of the no-sidebars.php template and using that. Why not use the no-sidebars.php template itself?

A copy of that template will not work, because the internal code explicitly checks if the template file is called no-sidebars.php before excluding the sidebars. The main column width in the no-sidebars template is set to 1000px, on the assumption that there will be no sidebars. Since the file is not called no-sidebars.php in your case, the column width is still 1000px, but the sidebars are present too, since you have changed the file name.

If it sheds more light on your issue, I believe you changed category.php with the code from no-sidebars.php, because I see that the central column in your category view has an id "single-col", while it should have an id "main-col".

sayontan
Site Admin
Posts: 10210
Joined: 15 Sep 2009, 16:39
Location: Houston, Texas
Contact:

Re: serious configuration problem

Post by sayontan » 27 Jan 2010, 13:48

We must have cross-posted.
Anyway, my guess was right. In your category.php file change this line:

Code: Select all

<div id="single-col">
to this:

Code: Select all

<div id="main-col">

zendarin
Posts: 7
Joined: 27 Jan 2010, 05:04

Re: serious configuration problem

Post by zendarin » 27 Jan 2010, 14:17

Thank you - that cleaned up quite a bit - but there is still 1 issue remaining.

If you click on the "events" category I have a calendar plugin which displays at 1000 px and is really messed up.

According the the developer of the calendar plugin he looked at the source code and tells me that the problem is with the style.css file. He says it does not specify the body width. Sorry I don't understand what he is saying or perhaps I could fix it myself. Here is a copy of what he says:

Looks like a little css fu should solve this issue. You have three divs:

Sidebar 2
Content
Sidebar

you clear:both on content, which makes it take the whole line below rather than floating to the right of sidebar 2. Then you float:right on sidebar, which won't have the affect you expected. Also you did not define a width on content, which you really should in a fixed width layout.

Soooo..

Step 1: define a fixed width for all three divs
Step 2: use the correct floats: You basically want float left on all three and then put a clear:both on an empty div at the bottom

Locked